Tuin leven

Tuin trends 2022

Grote tuintrends zijn direct gerelateerd aan de economie en weersfactoren. De Verenigde Staten zien een van de grootste verschuivingen in de manier waarop mensen tuinieren en hoe huiseigenaren niet alleen landschapsarchitectuur aanleggen, maar ook hun tuinen gebruiken.

Met kleinere werven worden Amerikaanse tuinders creatiever in de beperkte ruimte die ze de hunne noemen. Terwijl de rest van de wereld al eeuwenlang in kleine ruimtes tuiniert, leren we nu pas enkele van hun geheimen om klein werk te maken.

Tuintrends die je in je tuin kunt verwerken zijn:

  • Voeg kleine vruchtdragende planten toe aan reguliere landschapsarchitectuur
  • Huizen hebben minder grasvelden
  • Plant droogtetolerante plantensoorten
  • Gebruik kleinschalige planten voor de kleinere werven
  • Meer geurige planten in thuislandschappen
  • Planten met jaarrond blad en interesse
  • Plant omhoog voor verticaal tuinieren
  • Efficiënt tuinieren

Voeg kleine vruchtdragende planten toe aan reguliere landschapsarchitectuur: ik heb geschreven over en aangemoedigd onze klanten en leden van de tuinclub om kleine vruchtdragende planten, zoals bramen, frambozen, bosbessen, aardbeien en druiven, de afgelopen 5 jaar in hun landschappen op te nemen. Europeanen kweken al eeuwenlang kleine vruchtplanten naast hun bloeiende struiken en snijbloemen. Met nieuwe huizen in de VS die nu beperkte tuinruimtes en landschapsgebieden hebben, zou de normale evolutie van tuinieren zijn om groente- en fruitplanten op te nemen in gewone tuinstruiken en bloemen. Elk jaar zullen we merken dat steeds meer mensen een handje helpen bij hun voedselkeuze door hun eigen groenten en fruit te verbouwen.

Huizen hebben minder grasvelden: de weersveranderingen van de afgelopen jaren hebben ertoe geleid dat veel gemeenten waterbeperkingen hebben opgelegd aan het gebruik tijdens de zomermaanden. Waar vroeger groene gazons bestonden, zien we nu vooral bruine stroachtige grassprieten. Uit frustratie wenden huiseigenaren zich tot gazonvervangers zoals bodembedekkers, siergrassen, wilde bloemen en andere laagblijvende bloeiende vaste planten.

Plant droogtetolerante plantensoorten: Hoewel het planten van droogtetolerante planten vaak hand in hand gaat met minder gazonruimte, zien we steeds meer huiseigenaren droogtetolerante struik- en meerjarige tuinplanten toevoegen aan hun normale landschap. Zelfs huiseigenaren, die zich niet in gebieden met beperkt water bevinden, willen de behoefte aan water in hun landschap verminderen.

Gebruik kleinschalige planten: bomen en struiken van normale grootte kunnen kleine tuinen gemakkelijk overweldigen. Nooit eerder waren er zoveel kleinere plantversies van veel van de oude favoriete plantensoorten voor landschapsarchitectuur beschikbaar. We zullen zien dat meer huiseigenaren en appartementsbewoners deze kleinere struiken en bomen zullen zoeken voor hun beperkte groeigebied.

Geurendere planten: Of het nu gaat om nostalgie of gewoon de oprechte wens om de geur te stimuleren, ouderwetse bloeiende struiken en geurige kruiden worden weer behoorlijk populair. Huiseigenaren zijn op zoek naar ouderwets geurende heesters zoals hortensia’s, heesterrozen, schijnsinaasappel, sering en viburnums.

Planten met jaarrond blad en interesse: kleinere portemonnees hebben consumenten gedwongen hun aankopen te wegen. Planten kopen is niet langer een impulssituatie. Er wordt nu nagedacht en gepland over deze aankoop. Tuinders zijn op zoek naar planten die het hele jaar door leven in hun tuin brengen. Briljant gekleurde planten zijn populair, vooral als ze het hele jaar door variëren. Edelkleurige planten zoals de nieuwste heuchera- en nieskruidsoorten zorgen voor een parade van kleuren in elke omgeving.

Plant omhoog voor verticaal tuinieren: Vooral in stedelijke gebieden slaat verticaal tuinieren snel aan. Terwijl appartementsbewoners met balkons, flatbewoners met kleine dekken en patio- en rijtjeshuizen geweldige kandidaten zijn voor verticaal tuinieren, kan elke tuinier overal een opwaarts groeiende tuin creëren.

Efficiënt tuinieren: Efficiënt tuinieren wordt steeds sterker naarmate meer en meer hoveniers technieken beginnen te oefenen zoals composteren, mulchen, open ruimtes opvullen met extra planten en dingen uit hun tuinen recyclen. Deze inspanningen zullen helpen om de behoefte aan meststoffen, pesticiden, herbiciden en aanvullende watergift te beperken.

Net als mode- en architectuurtrends beginnen ze voornamelijk in Europa, steken ze de vijver over naar de westkust en vervolgens naar de oostkust, en kruipen ze geleidelijk de rest van het land binnen. Veel trends zijn op deze manier begonnen, maar vanwege de economie en het verwoestende weer zullen deze trends noodgedwongen veel sneller aanslaan.

Je houd misschien ook van..