Luxe wonen

Villa’s te huur in Gambia

Bekijk een lijst met Gambia-reisbureaus die professionele hulp kunnen bieden bij het voorbereiden van uw reis naar deze Afrikaanse bestemming. Ze kunnen onder meer goedkopere vluchten, betere en veiligere hotels en andere belangrijke diensten aanbieden.

De Republiek Gambia, ook wel Gambia genoemd, is een land in het westen van Afrika. Gambia is het kleinste land van het continent en wordt vrijwel van alle kanten omringd door Senegal, met uitzondering van een klein stukje kustlijn in de Atlantische Oceaan. Gambia is de thuisbasis van enkele witte zandstranden. De belangrijkste badplaatsen zijn Kololi, Kotu en Cape Point.

Het land ligt aan de Gambia-rivier, die dwars door het centrum van het land in de Atlantische Oceaan stroomt. Gambia heeft ongeveer 1,7 miljoen inwoners. Gambia heeft een paar opmerkelijke bezienswaardigheden en monumenten. Misschien wel de meest bekende zijn de Senegambia-steencirkels, die dienen als begraafplaatsen, in grote aantallen samengevoegd en meer op pilaren lijken.

Degenen die de hoofdstad van het land, de stad Banjul, bezoeken, zullen zeker de Arch 22, Fort Bullen en het Banjul State House moeten zien. Dit trio vormt de groep van de populairste bezienswaardigheden van de stad. Er zijn ook de belangrijke historische overblijfselen van Fort James op James Island.

Gambia is een klein land, maar zelfs qua omvang is Banjul klein. Het leidt echter tot bepaalde voordelen: de stad is aangenaam en schoon, vriendelijk en in tegenstelling tot bruisende grote steden. Banjul ligt op St Mary’s Island aan de oevers van de rivier de Gambia. Het is een geweldige plek om kennis te maken met de cultuur van het land. Het centrum staat bekend om de vele oude Britse koloniale gebouwen, kleurrijke straatmarkten en ambachtelijke kraampjes. Er worden bootexcursies naar Albreda aangeboden om de bezoekers vertrouwd te maken met de periode van de slavenhandel als een van de grootste fouten van de mensheid. Het meest indrukwekkende gebouw van Banjul is het State House, de zetel van de regering en het kantoor van de president van het land.

Arch 22 wordt beschouwd als het hoogste bouwwerk in Gambia en domineert de straten van Banjul. Het herdenkt de militaire revolutie die president Yahya Jammeh aan de macht bracht. De boog zelf bestaat uit drie verdiepingen, met wenteltrappen en liften. Al vanaf de tweede verdieping heeft men een geweldig uitzicht over de hele stad Banjul. Er is hier ook een klein café en een winkel.

Senegambia Stone Circles zijn te vinden op de noordelijke oever van de Gambia-rivier. Ze worden vaak Wassu Stone Circles genoemd en worden gezien als een van de belangrijkste bestemmingen. Er wordt algemeen aangenomen dat dit oude begraafplaatsen zijn. De stenen zijn enorm en bereiken bijna drie meter hoog. In een bezoekerscentrum kunnen bezoekers meer te weten komen over de Wassu-steencirkels.

Fort Bullen was gericht op het afweren van Franse slavenhandelaren langs de rivier de Gambia. Na enige tijd verlaten te zijn geweest, werd het fort tijdens de Tweede Wereldoorlog weer nieuw leven ingeblazen, toen het werd gebruikt als observatorium en als basis voor Britse artillerie. Tegenwoordig is Fort Bullen een van Gambia’s beste historische monumenten.

Een andere historische attractie, Fort James, ligt in puin. Het geeft echter nog steeds het gevoel van de geschiedenis van het land weer. Fort James bevond zich op de plaats waar veel slaven wachtten op schepen om hen naar Amerika te brengen. Andere keren werd het fort bezet door de Britse, Franse en Nederlandse autoriteiten. Van Gambia is bekend dat het 7 natuurreservaten en nationale parken heeft, die 3.6% van het grondgebied van het land beslaan. Abuko Nature Reserve heeft een grote verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder stekelvarkens, apen en reptielen, zoals hagedissen, gekko’s en slangen. Het werd opgericht in 1968, niet ver van de hoofdstad van het land. Behalve Abuko staat Gambia bekend om zijn beschermde bossen en moerassen, speciale reservaten voor vogels en chimpansees. Binnenkort ook een publicatie over Cuba

Je houd misschien ook van..