Luxe wonen

Donzen dekbedden slapen lekkerder! 

Wat dacht je van slapen onder een wolk? Klinkt dat niet zalig! Om ook dat heerlijke gevoel op te roepen, kies je voor een dekbed van dons. Niemand zal ons tegenspreken als we beweren dat donzen dekbedden lekkerder slapen, dan welk ander soort dekbed of welke andere soort deken dan ook. Dat komt door de unieke kenmerken van dons. Ontdek hier waarom ook jij niets anders meer wilt, dan heerlijk wegdromen onder een donzen dekbed!

Eisen voor donzen dekbedden

Niet elk dekbed, dat een vlokje dons bevat, mag geschaard worden onder de donzen dekbedden. We spreken pas over een donzen dekbed als deze is gevuld met minstens 65% dons. Hoe hoger dit percentage, hoe hoger de sensatie dat je onder een wolk slaapt! Donsvlok ken geven een dekbed dat heerlijke zachte en vederlichte gevoel, terwijl je het wel warm genoeg hebt. Vaak wordt het overige gedeelte van het dekbed gevuld met veertjes. Deze isoleren minder goed en voelen ook minder zacht aan. We raden je aan om in ieder geval te kiezen voor een dekbed dat gevuld is met 90% dons voor een zo optimaal mogelijk slaapcomfort. 

Kwalitatieve dekbedden met minstens 90% dons

Wil je het meteen goed aanpakken? Ga dan op zoek naar donzen dekbedden met minimaal 90% dons, bijvoorbeeld 90% Europese eendendons en 10% eendenveertjes. Als je daarbij ook nog eens let op een vulkracht van minimaal 640 cuin, dan heb je een uitstekend dekbed tegen een vriendelijke prijs. Wil je een nog zachter dekbed, met iets meer volume? Dan is een dekbed met bijvoorbeeld 90% Europese ganzendons, 10% ganzenveertjes en een vulkracht van 700 cuin ook een goede en betaalbare suggestie. Houd je van een ultra licht en luchtig dekbed, dan is een dekbed met 100% Siberische witte ganzendons een aanrader. 

Eerste klas dekbedden met 100% eiderdons

Wil je alleen maar het beste van het beste? Dan zullen donzen dekbedden met 100% IJslands eiderdons je vast aanspreken. We hebben het hier over de allerbeste donzen dekbedden ter wereld. Het dons is afkomstig van eidereenden, die voorkomen in Siberië, Scandinavië, Schotland, IJsland en Noord-Amerika. Deze watervogels laten dons los, dat ze zelf gebruiken voor het isoleren van hun nest en om hun kuikens te beschermen. Het dons wordt verzameld na de broedperiode. Dit is een intensieve en professionele klus. Bovendien is het dons schaars, daarom zijn deze dekbedden behoorlijk prijzig. Het biedt daarentegen wel een hemels slaapcomfort! 

Goedkope donzen dekbedden?

Voor dekbedden van 100% eiderdons betaal je een zeer hoge prijs. Is dat toch iets te veel voor jouw portemonnee? Dan zijn de overige donzen dekbedden, die we hierboven besproken, uitstekende en betaalbare alternatieven. Ook deze dekbedden geven je de sensatie alsof je onder een wolkje slaapt. Ben je op zoek naar een comfortabel dekbed met dons, maar wil je hier zo min mogelijk voor betalen? Dan is een dekbed met 90% Europese eendendons doorgaans de voordeligste optie. Ben je eenmaal gewend om onder een donzen dekbed te slapen, dan wil je niets anders meer!

Je houd misschien ook van..