Interieur

Het kapsalon interieur; waar moet je op letten als je gaat inrichten?

De stap om een kapsalon of een barbershop te openen is een spannende en vooral een leuk moment. Voordat je de eerste klanten mag verwelkomen moet je over een aantal zaken nadenken en veel dingen regelen. Denk dan aan het inrichten van jouw kapperszaak! Maar het kiezen van een kapsalon interieur is wel een pittige en leuke uitdaging, omdat je zoveel keuze hebt! Toch is het interieur cruciaal, want het heeft veel invloed op het succes van je zaak. Daarom geven wij in onze blog handige tips en trucs over waar je op moet letten wanneer je een interieur samenstelt.

Spendeer veel aandacht aan de ingang

Mensen die langs de kapperszaak lopen zijn stuk voor stuk potentiële klanten. Hoe zorg je ervoor dat deze mensen even naar binnen glippen om informatie in te winnen of om zelfs een afspraak te maken? Door voor een mooi en overzichtelijk kapsalon interieur te kiezen. Je kunt best voor donkere meubels en kleuren kiezen, maar wissel deze goed af met lichtere kleuren. Een andere truc is om te investeren in een mooie en liefst bemande balie die je dichtbij de entree plaatst. Dit nodigt mensen uit om binnen te komen en om een afspraak in te plannen. De balie kun je ook het beste zien als het visitekaartje van jouw kapperszaak.

Stop geld en energie in de wachtkamer tijdens het uitzoeken van een kapsalon interieur

Naast een mooie balie is het ook belangrijk om veel tijd, geld en energie te stoppen in een mooie, warme en comfortabele wachtkamer. Je wilt geen donkere wachtkamer met weinig lichtinval en ook helemaal geen idee creëren dat je klanten in de wachtkamer van dokter of de tandarts zit. Dus een mooie open ruimte met veel lichtinval, entertainment en een goede koffiezetten is cruciaal voor het succes van jouw kapperszaak. De kleuren en accenten in een wachtkamer kun je prima afstemmen op de rest van de kapsalon. Zolang het maar niet te donker wordt. Op het gebied van entertainment is het slim om niet voor goedkope oplossingen te kiezen zoals de welbekende bak met tijdschriften, maar hang moderne Led schermen met televisie of leuke content op in je kapsalon interieur!

Producten neerzetten en extra omzet genereren

Stylingproducten en andere producten die iets met het welzijn van het haar te maken hebben zijn ideaal om extra omzet te generen, maar veel kappers kiezen ervoor om deze in een kast of op planken achter de balie neer te zetten. Ze staan weliswaar in het zicht, maar daar is ook alles mee gezegd. Je kunt de producten veel beter ergens neerzetten waar ze niet alleen in het zicht staan, maar waar klanten ze ook kunnen pakken en bekijken. De kans dat je dan meer producten verkoopt en dus extra omzet genereert is dan ook veel groter.

Kapsalon interieur; de werkplek zelf!

Naast al deze zaken moet je ook goed nadenken over de kapsalon inrichting zelf. Denk aan hoeveel ruimte je hebt en hoeveel ruimte je per werkplek nodig hebt, maar denk ook aan de kappersstoel zelf en methodes om gereedschappen eenvoudig op te bergen en te pakken. De werkplek zelf moet natuurlijk mooi en uitnodigend zijn, maar vooral heel erg praktisch voor zowel de klant als voor jezelf. Laat je dus niet alleen leiden door het uiterlijk, maar kies een kapsalon interieur dat er voor zorgt dat je jouw werkzaamheden goed kunt uitvoeren. 

Je houd misschien ook van..