Interieur

Een duurzaam interieur creëren? Volg deze 4 stappen

Duurzaam houdt in dat het weinig effect heeft op het milieu. Zo kunt u uw huis ook duurzaam maken door gebruik te maken van materialen die bijvoorbeeld het energieverbruik verminderen. Veel mensen hebben zonnepanelen op hun dak. Dit is een slimme keuze, omdat je hiermee je eigen duurzame energie produceert. Wanneer de zon schijnt komt er warmte en licht vrij op de zonnepanelen. Dit wordt vervolgens omgezet naar elektriciteit. Maar hoe zit het nou met uw interieur? Er zijn een aantal factoren die uw inrichting milieuvriendelijker maken. 

Hoe kan ik energie besparen?

De eerste stap die u kunt volgen is gebruik maken van een binnendeur. Hiermee kunt u warmte in één ruimte houden. Als u kiest voor een binnendeur van glas, kan er ook makkelijker licht van de ene ruimte naar de andere ruimte gaan. U kunt in dit geval gaan voor een binnendeur van DHK. Zij hebben talloos verschillende binnendeuren waaruit u kunt kiezen. Wat u als tweede kunt doen is gebruik maken van LED verlichting. Ledlampen hebben een langere levensduur. Ze gaan namelijk meer dan 35.000 branduren mee. Dat is 30 keer meer dan dat gloeilampen mee gaan. Daarnaast bevatten ledlampen geen gevaarlijke stoffen, zoals kwik. Het is dus belangrijk om uw gloeilampen te vervangen door ledlampen. Ze gaan niet alleen langer mee, maar ze verbruiken ook minder energie. Hiermee levert u een bijdrage aan het milieu en bespaart u flink op de energie kosten. Een andere stap die u kunt nemen is het isoleren van uw woning. Wat hiervoor goed kan dienen is gevelbekleding van DHK. Door je gevel te bekleden blijft de warmte makkelijker binnen. 

Denk goed na over uw keuzes.

De laatste, maar meest logische stap, die u kunt nemen is kritisch zijn. Duurzaam wonen houdt niet alleen in dat u duurzame spullen koopt. Het is de bedoeling dat u zo min mogelijk koopt. Denk goed na voordat u iets aanschaft. We kopen vaak dingen die we eigenlijk niet nodig hebben. Als u niet weet hoe u kritisch aankopen kunt doen, stel uzelf dan de volgende vragen:


– Heb ik het wel echt nodig, wat voor toegevoegde waarde brengt dit aan mijn woning?
– Vind ik het wel echt leuk, of zal ik het na een korte tijd zat raken?
– Past dit wel echt bij de stijl in mijn huis, of zal ik het snel willen vervangen door iets nieuws?


Als u er echt niet uitkomt, helpt het vaak ook om er een nachtje over te slapen of advies te vragen.

Je houd misschien ook van..